onsdag 3. november 2010

Krydder i hverdagen

Det er spennende og gøy å jobbe på museum. Jeg som er så glad i gamle ting, har det som plommen i egget når jeg får lov å gå på skattejakt hver eneste dag, og få betalt for det! I dag fant jeg en lite krydderbøsse som fortsatt inneholdt duftende kanel! Fåglarna vet hvor gammel den kan være! Her ser du du den sammen med to andre bittesmå krydderbøsser i krystall. (De er tomme da..)


Fant ogå en uåpnet boks med vaniljesukker! Folk i Stjørdal har av en eller annen grunn hatt en merkelig trang til å gi MAT til museet! (En form for hamstring kanskje?) Dette er jo med årene blitt en skikkelig årgangsvaniljesukker! Den er av merket Erbe, og er dekorert med en søt, kjevlende "Rødhette". Arkivet røper ikke hvor gammel den er, men den er nok i hvert fall over 50 år gammel. På bildet ser du dessuten blant annet en liten flaske merket "Rigabalsam", et produkt som jeg personlig kun kjenner fra filmen Bør Børson. Balsamen finnes nemlig i landhandelens sortiment, og er en slags "universalmedisin" man brukte før i tida. Egentlig er det visst tjekkisk urtebrennevin... (Promille hjelper jo mot de fleste plager som kjent!)


Fant også et kjempesøtt lite kryddersett i porselen som bærer tydelige alderdomstegn. Desto mer sjarmerende syns jeg! Ekte "patina" som en profesjonell interiørblogger ville sagt!


Og til slutt; en skikkelig rusten sirupsboks som viste seg å inneholde.. Nei, overraskende nok IKKE årgangssirup, men derimot en anselig mengde gamle knapper! Jeg tror jammen det er Trondheimsrosen som pryder boksen!


2 kommentarer:

 1. Så gøy å ha en sånn jobb som din - og så mye artig og vakkert du kommer over!
  Ha en fin dag :)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 2. Hei på dæi!
  Heldige dæi som har en så spennanes jobb.
  Elske vaniljesukkerboksen, den va helt hærlig:)
  klæm

  SvarSlett