torsdag 15. juli 2010

Når rådyra er gode!

Som kjent bor jeg i Rådyrveien - og derfor samler jeg selvfølgelig på rådyr. Mer fantasi enn det har jeg ikke.. Hvis 7 eksemplarer kan kalles en samling da..? Det begynte helt tilfeldig, faktisk en god stund før jeg flytta inn i Rådyrveien. En venn av meg bor i blokk og i hver etasje er det et lite fellesareal, en slags åpen stue, med bokhylle, planter og sittegruppe - og nips! Dette er stort sett ting og tang som folk ikke gidder å ha i leiligheten sin, men syns er for fine til å kastes, og som dermed havner der ute i fellesstua "til pynt". Så hadde det seg sånn at blant alt shabby, billig nips i bokhylla fantes en helt fantastisk liten skatt, en Bambivase! Jeg siklet hver gang jeg var på besøk i blokka, og til slutt klarte jeg å snuse opp hvem som eide den, og spørre om jeg kunne kjøpe den, og slik ble den miiin! Noen ganger lønner det seg å være litt frekk.. Jeg trøster meg med at jeg i alle fall ikke er så frekk at jeg bare knabba den! 
Nummer to i samlingen fikk jeg av min kjære venninne, Rikke, til jul i fjor.  Den er fra Blafre design, og jeg syns den er kjempetøff! Jeg oppbevarer oppvasktabletter i den, og har den alltid stående fremme på benken. 

De fire, søte små som pryder kjøkkenvifta mi, fant jeg på loppis i vår. De er i typisk settekassestørrelse og helt til å spise opp, men de har sorte prikker i stedet for hvite. Merkelig..
Dette er min favoritt!
Sistemann fant jeg på Fretex i går. Akkurat passe slitt og lurvete etter min smak, men tror ikke Samson Katt likte nykomlingen. Han hadde i hvert fall snudd rådyret i løpet av natta, slik at det stod med ansiktet inn mot veggen da jeg stod opp til morran i dag! Tror kanskje Samson Katt misliker rådyr generelt.. Han har i hvert fall knust både vasen og en av miniatyrene tidligere, så superlim er godt å ha.. Kanskje han er sjalu, og ønsker å være den eneste med dådyrblikk i dette huset?

Jeg var så heldig at jeg arvet fire, tjukke, flotte illustrerte eventyrbøker fra Disney etter besteforeldrene mine for noen år siden. De er fra 1960-tallet en gang, og var storfavoritter da jeg var liten. Bøkene inneholder blant annet historien om Bambi.
3 kommentarer:

  1. Den bambivasen var litt av et funn! Nedenfor huset her har vi hengt opp en saltstein i et tre til elgene som rusler rundt her, men her om dagen var det to rådyr som hoppet rundt der nede. De er søte i virkeligheten også.

    SvarSlett
  2. Ja, de ar søtest live så klart! ;-)

    SvarSlett
  3. kanon søtt alt samma! du får si fra om du trenger bambi-kort :D

    SvarSlett