søndag 5. september 2010

Leser så det freser!

Jeg har alltid elsket å lese. Alle mulige sjangere, alle mulige forfattere. Biblioteket blir så flittig brukt, at jeg er sikker på at jeg får igjen alle skattepengene mine kun i leseropplevelser! Selv om jeg låner mye bøker, havner det også mange i den store bokhylla mi. Den er ca. 2 x 2 meter, og så dyp at bøkene står i doble rekker. Romaner, fagbøker, poesi, oppslagsverk og alt mulig annet i en salig blanding.


Innimellom alt lesestoffet har jeg pyntet litt tilfeldig med bilder og nips.


Mange snodige skapninger bor i bokhylla mi, og det er ikke bokormer og lesehester! Den røykende kua med gullstøvler er fra Tom´s Company, punkergrisen er en bursdagsgave fra en venninne. Disse figurene er så stygge og rare at de faktisk blir litt kule. Såkalt "styggpene" som jeg kaller det. Mannen min kan ikke fordra dem.. Hehe!


Denne sugga er også fra Tom´s Company. Begge grisene fungerer som sparegriser.


Denne afrikanske sebraen er også en gammel venninnegave. Han passer på de 12 ordbøkene våre, og er det nærmeste vi kommer en ekte lesehest her i huset.


Et lite bilde av meg og min farmor som døde for 4 år siden, og en rosenkrans kjøpt i vatikanet i 2002.
Nå for tiden går det mest i lydbøker. Låner dem også på biblioteket. Siden jeg tilbringer en time alene i bil hver dag, går det fort unna. Innmari kjekt på bussen og når man gjør hsarbeid også! Favorittforfattere akkurat for øyeblikket er Karl Ove Knausgård og Gert Nygårdshaug.

Jeg har to iPoder. En til musikk, som brukes mest til trening, og en til lydbøker. Av alle nymotens dubbeditteter er iPoden fra Apple den aller beste! Jeg er AVHENGIG! Begge mine er flere år gamle, og er fortsatt like bra som da jeg kjøpte dem. I tillegg til at de er praktiske, er de jo også flotte å se på! Det er viktig å bruke ordentlige øretelefoner når man hører så mye lydbok som jeg gjør. Jeg bruker disse fra Koss, og er veldig fornøyd med dem.
4 kommentarer:

 1. Hei på dæi!
  Det va en del bøker her ja. Synes det e så fint å se bøker framme. Men sjøl e æi ikke så glad i læse. Skulle ønske æi va det, men føle æi aldri har tid. Når æi har en ledig stund vil æi heller bruke den på å sy eller nå sånt. Men e nok masse fint å lese i bøker.
  Lydbøker bruke vi en god del, men da til lille tøvsjura våres. Ho e veldig glad i det:)

  Va masse fint du hadde til pynt i bokhylla di. Likte grisan dine kjæmnpegodt.

  SvarSlett
 2. Kjekt med stor bokhylle, jeg er også veldig glad i å lese, og synes det er stas å kjøpe bøker:) De er jo ofte pene å se på og:)

  Og du ble vinneren i blogglotteriet mitt:) Så hvis du sender meg adressen din til ml.tonje@gmail.com, skal jeg få sendt premien snart:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Gøy å vinne lotteri!! :-)

  Ja, det er stas med bøker! Bøker er det eneste faste ønsket jeg har til alle bursdager og jul!

  Har forresten vurdert å fargekoordinere dem for det er så stilig å se på, men det blir så upraktisk syns jeg. Best å sortere etter tema og/eller forfatter syns jeg :-)

  SvarSlett
 4. Hvis du får sjansen (eller kanskje du bare må TA sjangsen) så synes jeg du skal ta deg en tur til Hammerfest :) Det er en flott by med mange morsomme mennesker :) Anbefales på det varmeste :) Før jeg flyttet oppover hadde jeg ikke vært lengre nord enn Tromsø :) Men her trives jeg iallefall som plommen i egget :) Good times!

  Lydbok har jeg apsolutt tenkt å prøve meg på, liker jo godt å lese men det er jo perfekt å kunne høre på lydbok mens man tar helgevasken ;) hehe! Kanskje det vaskes litt oftere da? :P

  Ha en fin onsdag!
  Klem Karina

  SvarSlett