mandag 14. mars 2011

Seksåringens drømmekake!

Niesa mi fortjente virkelig å bli gjort litt ekstra stas på da vi feiret bursdagen hennes i helgen! Hun fylte 6 år i forrige uke, og bare to dager før bursdagen sin ble hun storesøster for første gang! Det måtte feires - med Barbiekake selvfølgelig!Har aldri bakt sånn kake før, men resultatet ble fint, og kaka falt i smak hos både store og små, så her kommer oppskriften.

Basen er en såkalt Charlotte Russe, som har vært min favorittkake helt siden jeg var barn. Du forer en passende bolle med plastfolie og skiver av rullekake, før du heller oppi fromasj som du lar stivne før du kvelver kaka på et fat. Man kan gjerne kjøpe ferdig rullekake, men hjemmebakt er mye bedre og svært enkelt å lage på 10-15 minutter. (Jeg har faktisk servert fersk rullekake med krem, pyntet med frisk frukt ved noen anledninger. Veldig fort gjort, kjempelekkert og minst like godt som bløtkake!)


Jeg lager bringebærfromasj ved å koke bringebærgele som beskrevet på pakken, men bare med halv vannmengde (2,5 dl). Jeg hiver 5-6 never frosne bringebær rett oppi den varme geleblandingen, noe som får den til å kjølne raskt. Når den er avkjølt rører jeg geleblandingen inn i krem pisket av en liten kartong kremføte. Fromasjen helles oppi bollen foret med rullekake og settes på kjøl til fromasjen er stiv. Dette tar noen timer, så jeg lager gjerne denne kaka dagen før den skal serveres.


Barbie fikk på seg undertøy av plast, før jeg bygget opp kaken litt i høyden med rester av rullekake. Jeg valgte å ikke demontere beina, noe man kan gjøre om man ønsker en lavere kake, som er lettere "å kle på". Man kan selvfølgelig bruke en høyere og spissere bolle/form om man har.

Det vanskeligste var å få marsipankjolen pen. Jeg valgte å designe en slags kappeskjørtløsning, noe som fungerte bra, bortsett fra at min gammeldagse trekjevle vite seg å være dårlig egnet til å kjevle marsipan... Jeg må innrømme at det ble en del svette og bannskap på kjøkkenet, men resultatet ble da bra til slutt. Jeg liker å jobbe kreativt, men "prekkelarbeid" er ikke min stil. Det skal helst gå "fort og gæli", og litt gæli gikk det, men heldigvis ikke verre enn at skjønnhetsfeilene kunne dekkes av morsomme marsipanrosetter. Kakepynt i form av spiselige sølvkuler satte prikken over i´en. Det gikk med til sammen nesten 2 pølser ferdigmarsipan til kjolen, men det gjorde ingenting, for kaka i seg selv er syrlig, frisk og lett i konsistensen og ikke mektig i det hele tatt. Et flott alternativ for dem som ikke er stor fan av tradisjonell kremkake.

8 kommentarer:

 1. Det er mogeleg du allereie kjenner trikset for å få marsipan til å samarbeide, men eg slår til likevel: bruk vanleg kveitemjøl i staden for melis, då vert det på langt nær så mykje kliss.

  SvarSlett
 2. Wow, så flink du er!:)
  Tenker hun ble glad jeg, var jo bare rålekker!

  Ha en fin kveld, og en fin uke videre! :)

  Klemmer fra Ida (interiør~drops)

  SvarSlett
 3. Å, så flott den var! Tenker det var ei lita bursdagsjente som var strålende fornøyd med denne - utrolig stilig :) Klem

  SvarSlett
 4. Wæo, har du sett! Kul! Og Yummy! :D

  SvarSlett
 5. Hei Hilde!!

  så fin kake,denne tenker jeg ble poppis i heimen:)

  Gøy at du vil være med på min gi vekk,masse lykke til!!

  Ha en fin kveld!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 6. Dæven, Hilde! Må lagres på favoritter, har planer om ei sånn kake te treårsdag i juli:D

  SvarSlett
 7. Fantastisk kake Hilde ♥ Koselig at du er med i Piffasmykke-konkurransen min. Bli gjerne med i englebarnasmykkekonkurransen også om du har lyst!

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett