tirsdag 5. oktober 2010

Kokt torsk..

..blir straks en litt mer spennende middag om det serveres på dette spreke serviset! Serviset tilhører Stjørdal museum Værnes, der jeg jobber, og alle delene er formet som fisker. Både formene og fargen er helt fantastisk syns jeg! Vanskelig å anslå hvor gammelt det er, for serviset ble gitt til museet i 1970, og opplysningene som finnes om det er dessverre svært sparsomme. Jeg er ingen ekspert, men fargen, formene og den måten man har brukt naturen i designet på minner meg om Art Neuveau-stilen fra begynnelsen av 1900-tallet. Det er noe nesten asiatisk over formspråket også, men serviset er produsert i Frankrike.Tips mottas med takk!Sausnebbet er min favoritt! Perfekt til tykk, deilig hollandaisesaus! Mmmm.. Tror det blir fiskemiddag i dag jeg!

4 kommentarer:

 1. Heisann!
  Min mor har samme service...hun ønsket seg deler til dette da hun giftet seg i 1957. Hun trodde det var fra Egersund....men hun skal sjekke hva som står under.
  Hilsen Ninni

  SvarSlett
 2. Ja, jeg lurte på om det kanskje kunne være 50-talls, for det er egentlig litt for robust til å være så gammel som jeg anslo i innlegget.. Dette serviset er i hvert fall produsert i Frankrike, det står tydelig på undersiden.

  SvarSlett
 3. Det er fra Sarreguemines, stilen heter Majolica, har samme etter bestemor, fra 1950 og fremover.

  SvarSlett
 4. Det er fra Sarreguemines, stilen heter Majolica, har samme etter bestemor, fra 1950 og fremover.

  SvarSlett