mandag 30. august 2010

Snakk litt med katten



Katten sit 
i tunet
når du kjem.
Snakk litt med katten.
Det er han som er varast i garden.

Olav H. Hauge


Taktile turister

Jeg blir litt svett av souvenirjaget på reiser. Man på liksom på død og liv ha med seg et håndfast minne hjem fra turen. Dette behovet for fysiske "knagger" å henge minner på tror jeg er grunnleggende mennesklig. Det er vel akkurat denne funksjonen som gir døde gjenstander affeksjonsverdi - evnen til å vekke minner.

Jeg kjøper gjerne med meg matvarer og edle dråper når jeg er på tur i fremmede land. Ting som kan få feriefølelsen til vare litt lenger, men som ikke nødvendigvis må stå på peishylla og samle støv til evig tid. Noe av det morsomste jeg vet er å gå i lokale supermarkeder og se på alt det merkelige som er å få kjøpt, men jeg holder meg langt unna souvenirsjapper. Jeg kjenner en dame som har skapet fullt av tyrkisk bakepulver, polske brusflasker og gambisk konditorfarge. Sånne souvenirer har jeg sansen for! Vet ikke hvor mange tusen glorete Eiffeltårn i plastikk "made i China" jeg ble forsøkt prakket på i Paris for et par uker siden, men hva skal man med slikt? Ha det til pynt? Neppe! Jeg kan også styre meg for denne krampeaktige fotograferingen, postkortskrivingen og reisegavekjøpingen man står i fare for å havne i på ferie.

Nei, jeg bruker heller feriepengene på masse postkort fra kunstmuseer jeg besøker, for det er jo som kjent sjelden man får bruke blitz/ta bilder slike steder. Postkortene beholder jeg selv. Ellers får jeg alltids med meg noen andre små souvenirer som ikke er kjøpt på souvenirbutikk.



Dette lille bønnelyset kjøpte jeg med meg fra Notre Dame. Det er meningen at man skal legge penger i kirkebøssa, korse seg, tenne lyset og be en bønn til jomfru Maria. Jeg gjorde det jeg og, selv om jeg i min protestantisme ikke drev det så langt at jeg korset meg. Eneste forskjell på meg og de andre turistene var at jeg betalte for to lys, og tok med meg det ene hjem til kjøkkenbordet. Et koselig minne som varer utover mørke høstkvelder.




Jeg kjøpte også med meg en reproduksjon av denne badende damen av Degas fra Musée d´Orsay med passepartout. Tenker å finne en passende ramme og få smekka det opp på veggen ved inngangen til badet eller på soverommet. Vakre farger!


Snappa også med meg hotelltøflene fra Grand Hotel Doré - så varer hotellfølelsen litt lenger!



fredag 27. august 2010

Malemester Pusekatt

Nå for tiden er det bare Samson Katt som maler her i huset. Han gjør til gjengjeld en svært god jobb! Jeg skulle gjerne hatt tid og ork til å male mer. I sommer er det ikke blitt til noe, men i fjor sommer stod jeg ute i hagen og malte litt - og da ble det i hvert fall noen bryllupsgaver! Kanskje jeg skulle gjøre om et av rommene i kjelleren til malerom..?







onsdag 25. august 2010

Mang slags kjærlighet..

Både Samson Katt og jeg elsker blomster - bare på litt forskjellig vis..

Det er i boks!

I dag er det fokus på gammel emballasje på museumsmagasinet. Det fotograferes og organiseres! Flotte, fargerike sildebøtter og bokser for kaffe, kjeks og annet snask åpenbarer seg etter hvert som jeg graver meg dypere inn i museets lukker. Er det slik at emballasjen var penere før? Kanskje mer holdbar i hvert fall, slik at den ble gjenbrukt i større grad enn i dag? Men hvem vet, kanskje vi finner dagens leverposteibokser, potetgullposer og cornflakesesker på Stjørdal museum om hundre år?




tirsdag 24. august 2010

Havreskjorta og strilefsa

Ferien er over, og nå er hverdagen her igjen - med godis bare på lørdager. Men man kan jo alltids kose seg med vakre bilder av søtsaker! De er jo så fargerike og dekorative! Men det funker veldig dårlig å ha godteri BARE til pynt har jeg erfart..


Men frukt er jo også vakkert da! Mine favoritter er grønne epler, moreller, mango, kiwi, nektariner og pasjonsfrukt!

 

Kanskje man skulle følge Josephine Bakers eksempel fra 1920-tallet, og kle på seg frukt? Et bananskjørt til helgen muligens? Garantert suksess blant gutta! ;-)

onsdag 11. august 2010

Who´s Bad?



Slik ser badet vårt ut, med herlig flisarbeid og regndusj - men feminine detaljer må til på et bad!!



Badet bør helt klart være kvinnens domene! Et rungende ja til lukseriøse, feminine bad! Jeg elsker badet mitt, og jeg tror det er gjensidig! ;-) Toalettmappen er fra Anne Taintor Inc, og hudproduktene fra Soap&Glory


Tivoli PAL sørger for den rette stemningen. Jeg oppbevarer noen store armbånd og øredobber i en liten "gullfiskbolle", med hengeøredobbene hengende rundt kanten. Dekorativt og praktisk!



La noen favoritter stå fremme på stas. Da oppnår man liksom litt luxfeeling på en helt vanlig tirsdagsmorgen!

tirsdag 10. august 2010

Jeg ser rødt!

Kjøkkenet mitt er i utgangspunktet hvitt og lyyyys turkis, så rødt er kanskje ikke den mest naturlige fargen å matche med, men litt etter litt har det sneket seg inn røde detaljer.. Og jeg liker det!



Serveringsbrettet med de nusselige kattungene er et arvestykke etter grandtante Ellen, tipper det er fra 60-tallet.



Muggen er fra Kremmerhuset, boksen fra Søstrene Grene.



Denne søte oppvaskbørsten fant jeg på verdens kuleste lille interiørbutikk i Gamlebyen i Fredrikstad i sommer.



Stilleben på rødt trefat i norsk design. Fatet og syltetøypiken er arvegods. Fløtekua er fra Fretex. Boksen med banangutt er kjøpt i Barcelona, boksen med Cola-reklame er fra Cartexpo og rådyrboksen er fra Blafre design. 


En gammel fransk melkereklame fungerer som veggpryd. Har faktisk bare revet den ut av en kunstkalender og smekka den inn i en IKEA-ramme..



Frokost/suppebollene er meget flittig brukt og er faktisk fra Rema 1000 Stormarked - 20 kr. stk!



Sommerlig stilleben på rødt prikkebrett fra Kremmerhuset.



Og kokken må jo stå i stil med kjøkkenet forståss! ;-P


Pent brukt

Var innom Stadsbygdas brukthandel og lørdagskafe for et par uker siden. Den drives visst på frivillig basis av skoleungdom, og innimellom alt rasket fant jeg faktisk et par skatter. Egentlig liker jeg best å gå i slike små sjapper hvor innehaverne ikke sorterer skatter fra rask, og ikke vet å prise varene etter kvalitet og popularitet, men bare skriver 5 kr på små ting og 10 kr på større ting - og ferdig med det. Det er da jakten er mest spennende. Fant diktboken "Så rart" av Inger Hagerup, en liten vase, to lysestaker og en søt fløtemugge, og betalte under 50 kroner for hele sulamitten.


Staken kunne kanskje blitt ekstra kul om jeg spraylakkerte den i en eller annen crazy farge? Ser på diverse interiørblogger at tingenfor tida er å lakke slike staker hvite, for å få den rette bonderomantiske franske landstilen, men det er ikke helt min greie kjenner jeg.. Kanskje rosa, orange eller turkis...?


Dette jesusbildet fant jeg på et av vårens loppiser. Liker sånne gammelmodige religiøs-romantiske bilder av Jesus og engler og sånn, så hvis jeg kommer over flere, blir de nok med hjem, så de kanskje kan pryde veggen til et babyrom i fremtiden?




Sommermat og prinsesse på boks

Noe av det beste med sommerferie er at man kan ta seg god tid til å lage god mat!

Vanligvis kaster jeg i meg litt frokostblanding før jeg stryker på dør om morgenen, men i ferien ligger jeg å drar meg langt utover formiddagen og koser seg med kaffe, avis og en deilig frokost.

For eksempel pitabrød med eggerøre, friske grønnsaker, reker, fetaost, hvitløksdressing og urter fra hagen, med et par moreller til dessert!



Eller som i dag; knust sukkerkavring med kulturmelk, kanel, sukker og friske bringebær! Mmmm..




Sukkerkavringen oppbevares forresten nå i denne supersøte kakeboksen fra 50-tallet som jeg nettopp kjøpte fra min medblogger Nostalgia. Er den ikke nydelig der den står på stas i kjøkkenet? 
Elsker disse gamle Disney-tegningene! Minner meg sånn om da jeg var barn, og mamma leste eventyret om Tornerose fra den store røde Disneyboka som stod i hylla hos Farmor og Farfar, og som nå står i hylla mi!




Fatet i forgrunnen er et arvestykke etter Bestemor. Lys turkis, med blomster og gulldekor fra Figgjo.




Her er kakeboksen sett ovenfra. Prins Phillip, forkledt som jeger, danser med bondejenta Aurora i skogen, før noen av dem vet at hun egentlig er en prinsesse.. Romantisk ikke sant! ;-P




Favorittmaten min om sommeren er moreller! Samson liker best å leke med dem... Er kke skåla søt? Betalte 5 kr for den på loppemarked i vår. Ønsker meg flere!




En annen sommerfavoritt er ferske reker. Finnes det noe bedre enn en skive fersk loff med Kvitseidsmør,  ekte majones og en stooor haug ferske reker med litt sitrondrypp, og selvfølgelig musserenede til?? Nei, tror ikke det gitt!!


Bildet er fra besøket hos min bror med familie sørlandet i juni.